6 Comments

 1. De Meijts Wendy
  31 januari 2017 @ 16:57

  Beste,

  Ik werd gewekt door mijn partner die vroeger dan mij diende te vertrekken.
  Bij zijn vertrek stelde ik mij nog de vraag brruuu hij heeft alle lichten gedoofd.
  Maar al bij al heb ik mezelf de moed ingefluisterd toch mijn slaap te hervatten.

  Ik droomde van vluchten waarbij ik door iemand anders geholpen wier, ik diende van voertuig te wisselen in de wagen zat ik toen alleen, waarbij ietsjes later ontwaakte toch had ik het gevoel dat iemand me tegenhield aan de schouder.
  Ik trok met man en kracht terug , ik maakte mezelf zelfs de bedenking van komaan wendy extra tegentrekken.
  O het moment dat ik mijn ogen opende en voelde dat die tegenkracht van die andere weg was viel mijn donslaken naar beneden terug op het bed.
  Ik tracht te googelen om een verklaring te vinden maar ik vind niet echt iets gelijkaardigs.

  Wil jij mij helpen?

  Mvg,
  Wendy

 2. Hagar Donners
  25 maart 2017 @ 00:48

  Wendy, excuus voor de late reactie. Ik kreeg geen bericht over deze reactie omdat het hier om een artikel van een gastauteur gaat. Ik zal je een persoonlijk antwoord sturen

  groetjes Hagar

 3. marrit
  3 mei 2017 @ 08:32

  Hallo,

  Ik heb al een tijdje (ongeveer een jaar denk ik) dat is ’s avonds hallucinaties heb. Hierbij zie ik (zoals in het artikel wordt omschreven) onder andere grote spinnen op het plafond, op de muren en over de grond kruipen. Het enige verschil is dat ik wel degelijk wakker ben. Het gebeurd meestal vlak voordat ik ga slapen. Kunt u mij hiermee helpen?

  mvg,
  marrit

 4. Lif
  21 mei 2017 @ 21:20

  hi
  Marrit ik heb dit probleem ook vaak, maar het breid zich vaak uit tot gewoon donker in het algemeen. Of soms zie ik mensen op straat staan in mijn ooghoeken die er niet zijn en als ik een kater heb kan het soms zijn dat mijn wereld begint te trillen en rare vormen aan te nemen, maar het is ook begonnen met de mensen in mijn kamer in schimmen enzo.
  Bij mij zijn het ofwel schimmen of mensen die voorbij lopen terwijl ik in bed lig. Soms super realistisch met verschillende details, ruitjes hemden enzo en soms heel vage verschijningen die op me gaan zitten en vervormde hoofden hebben.
  Benen trekken en andere dingen heb ik wel echt in sleep paralyses terwijl ik false awakening heb n een lucide droom vaak.
  Anyway. Ik vind ook echt niets op het internet over in bed liggen wakker zijn en dingen zien.
  Maar je bent niet alleen!
  Heb je dat ook dat als je je lichten terug aan doet alles direct verdwijnt? Ik heb het enkel in de donker.
  groetjes Lif

 5. Belle
  21 mei 2017 @ 23:45

  Hey Marrit,

  Ik heb hier ook last van! Ik weet niet wat ik ermee moet! Ik wil graag met je in contact komen! Ik durf niet eens meer te slapen zonder licht aan 🙁

  Liefs!

 6. Mila
  22 mei 2017 @ 19:20

  Ik ben blij dit artikel te lezen. Ik heb hier de laatste tijd ook last van alleen zijn het een beetje andere hallucinaties als hier wordt beschreven. Ik wordt wakker in de nacht en zie iemand naast mijn bed zitten en denk dat het een vriend is en begin te stressen dat mijn mama gat weten dat hij er is en dan praat ik tegen hem maar hij antwoord niet. Of als ik naakt slaap heb ik het ook vaak dat ik paniekerig wakker wordt en dan zitten er vrienden in mijn kamer en ben ik paniekerig mijn t-shirt aan het zoeken etc. Ik vind het niet super erg dat ik het heb maar wel interessant. Vannacht had ik het ook, ik droomde dat er heel veel mensen bij mij waren en ik was helemaal aan het stressen omdat ik geen lawaai mag maken als er vrienden zijn en het lijkt allemaal zo echt, ik praat echt tegen die mensen en ik weet gewoon niet meer of ik droom of iets echt is. Dit he ik vaak de laatste tijd. Ik zou heel graag willen weten hoe dit komt. Ik heb een nieuwe kamer sinds een maand en sindsdien komt het meer en meer voor. Ik neem ook Rilatine dus misschien komt het daardoor? Ik lees ook in het artikel dat GHB zou helpen maar ik ga laatste tijd vaka slapen als ik onder invloed ben van GHB en nog steeds heb ik het.

Leave a Reply